Food recommendations of Ramadan

توصیه های غذایی از نوع رمضان

دوستداران و خوانندگان عزیز مجله گل گیس همانطور که در مطلب گذشته با نام طعم شیرین رمضان با توصیه های تغذیه ای در خدمتان بودیم و قول داده بودیم باز هم برای شما علاقه مندان توصیه های تغذیه ای دیگری را انتشار دهیم، به قول خود عمل کرده و با مطلب فوق در خدمتتان هستیم.

این مواد غذایی را مصرف نکنید

پرهیز از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و کولاها در ماه رمضان توصیه می شود. زیرا بدن در طول روز «هنگام روزه داری» با کاهش آن مواجه می شود. و همین امر باعث افت شدید کافئین خون و در نتیجه ایجاد سردرد و سرگیجه به خصوص در روزهای آغازین ماه مبارک رمضان می شود. بنابراین افرادی که به مصرف این نوشیدنی ها عادت دارند باید از یک هفته تا ده روز قبل از شروع ماه رمضان، مصرف نوشیدنی های کافئین دار را کاهش دهند.

بعضی افراد از احساس پری، نفخ و سنگینی در دستگاه گوارش در ایام روزه داری شکایت دارند، و نمی دانند چرا با وجود محدود کردن وعده های غذایی، عوارض فوق در آنان بروز می کند. اختلالات گوارشی، معمولاً در افرادی رخ می دهد که پس از ساعت ها گرسنگی یک باره معده ی خود را انباشته ازغذا می کنند. همچنین امساک زیاد در مصرف غذا و به مدت طولانی گرسنه ماندن، بخصوص چنانچه دستگاه گوارش عادت به چنین حالتی نداشته باشد نیز می تواند موجب نفخ ، دل درد و سنگینی دستگاه گوارش پس از صرف غذا حتی غذایی مختصر و سبک بشود.

به همین، علت توصیه می شود که در ماه رمضان حتما حدالقل دو وعده غذا (افطاری و سحری) میل شود و از حذف یکی از وعده های و منحصر کردن غذا به وعده ی افطاری یا سحری خودداری گردد.
مصرف یکباره مقادیر زیادی نوشیدنی های سرد در وعده افطار، ممکن است علائم ناراحت کننده گوارشی در فرد روزه دار به وجود آورد. بنابر این باید با مقداری آب جوشیده ی ولرم و یا شیر گرم افطار را باز نمود.
در ماه رمضان باید حتما دو وعده غذای سحری و افطاری مصرف شود. بعضی از افراد وعده ی شام را سحری می کنند. مثلاً در ساعت ۱۰یا ۱۱ شب شام می خورند و دیگر سحری میل نمی کنند. این کار صحیح نیست، زیرا بدن انسان مدتی طولانی از غذا محروم می ماند که ممکن است منجر به افت قند خون و عوارض فراوان ناشی از آن شود.

در صورت بروز یبوست در ایام روزه داری، می توان علاوه بر ایجاد تحرک مانند، پیاده روی و ورزش های سبک، از میوه ها، سبزیجات، مایعات کافی، خیسانده آلو بخارا، انجیر خشک، برگه های هلو، زردآلو، قیسی و… استفاده نمود.

Food recommendations of Ramadan

بهترین رژیم برای افطار رژیمی است که در درجه اول حاوی مایعات و قندهای ساده قابل جذب سریع باشد. زیرا در زمان افطار، قند خون در پایین ترین حد خود قرار دارد و می تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد.

یکی از عوارضی که به علت تغذیه ی نامناسب ممکن است گریبان گیر افراد روزه دار شود اختلالات عصبی از قبیل خستگی و کوفتگی، گیجی، بی حوصله گی، ضعف حافظه و کاهش قدرت یادگیری است. این عوارض، بسیار آزاردهنده است و می تواند در برنامه ی روزانه ی انسان اختلال ایجاد کنند و فرد را از یک زندگی آرام، شاد و پر تحرک محروم سازد. عوارض عصبی فوق به علت کمبود های تغذیه ای ایجاد می شود. افت قند خون یکی از عوامل مهم بروز این عوارض عصبی است این حالت اکثرا در افرادی رخ می دهد که سحری میل نمی کنند و برنامه ی غذایی خود را در ماه رمضان منحصر به وعده ی افطار می کنند و یا در برنامه غذائی آنان مواد کربوهیدرات ( مواد قندی_نشاسته ای)به مقدار لازم وجود ندارد.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید