امروز با مقاله ای که شاید هزاران نفر در دنیا با این بیماری درگیر باشند را منتشر کردیم تا شاید با مطالعه ی آن بتوانید روش های درمانی و یا پیشگیری از این بیماری را بهتر به خاطر بسپارید. به طور کلی دو نوع بواسیر وجود داشته و علائم این بیماری بستگی به نوع آن دارد. بواسیر داخلی معمولاً همراه با خونریزی مقعدی بی‌درد است، اما بواسیر خارجی ممکن است علائم کمتری داشته‌ باشد یا اگر ترومبوز باشد همراه با درد و تورم در ناحیه مقعد خواهد بود. بسیاری از مردم به اشتباه هرنوع علامت رخ‌داده در اطراف منطقه مقعدی را « بواسیر یا هموروئید » می‌دانند و دلایل جدی این علائم را نادیده می‌گیرند. اگرچه علت اصلی بواسیر ناشناخته است، تعدادی از عوامل که باعث بالا رفتن فشار درون شکمی می‌شوند، به‌ویژه یبوست، نقش اصلی را در رشد آن دارند.

درمان اولیه برای بیماری خفیف یا متوسط شامل افزایش دریافت فیبر، مایعات از راه دهان برای حفظ جذب آب، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای تسکین درد و استراحت می‌باشد. ممکن است در صورت بروز علائم شدید یا بهبود نیافتن با استفاده از مدیریت بیماری، برخی روش‌های فرعی انجام شوند. عمل جراحی برای کسانی انجام می‌شود که پس از این مراحل هم بهبود نمی‌یابند. حدود نیمی از مردم در مرحله‌ای از زندگی خود ممکن است دچار برخی از عوارض بواسیر شوند. نتایج معمولاً رضایت‌بخش است.

بواسیر یا هموروئید شایعترین نوع بیماری مقعد است. بواسیرها ناشی از گرفتاری سیاهرگ‌های ناحیه مقعدی هستند. اگر به هر علتی، فشار بیش از حد به پایین راست روده (رکتوم) و ناحیه مقعدی وارد شود، به طور غیرطبیعی این سیاهرگ‌ها متورم می‌شوند. فشار زیاد، ممکن است به علت وارد آمدن فشار مکرر به سیاهرگ‌های مقعد یا راست روده عوامل افزایش دهنده خطر، رژیم غذایی بدون فیبر، نشستن یا ایستادن به مدت‌طولانی، چاقی، یبوست، کم‌شدن توان عضلانی در سنین بالا، جراحی راست روده یا پارگی مجرای تناسلی به هنگام زایمان و دوختن آن، بیماری کبدی، سرطان روده بزرگ، سکس مقعدی، بالا بردن فشار خون در سیستم سیاهرگی دستگاه گوارش باشد. بواسیرهای خارجی به صورت توده نرم و متورم و یا توده سفت در اطراف ناحیه مقعدی ظاهر می‌شوند بواسیرهای داخلی در داخل کانال مقعدی ایجاد می‌شوند.

علایم بیماری بواسیر یا هموروئید

ورم و درد درانتهای خروجی مقعد و در مراحل پیشرفته تر به همراه درد و خونریزی میباشد.

بواسیر یا هموروئید
بواسیر یا هموروئید

علل

علل اصلی آن تجمع اخلاط سودایی وغلیظ در راست روده یا مقعد میباشد…برخی عوامل مانند یبوست, ایستادن زیاد و…از علل های تشدید آن میباشد.

پرهیزات

پرهیز از خوردن غذاهای سودا زا و غلیظ و بد هضم مانند: عدس، گوشت گوساله، گوشت بز، انواع فست فودها، میوه جات کال ونارس، بادمجان، گردو به تنهایی، یخ وآب یخ، بستنی وکشک و…

درمان های سنتی (نسخه حکیم ﺣﺴﻴﻦ  خیراندیش )و غیر جراحی در صورت توان کنترل بیماری

  1. بهترین وساده ترین دارو, دو قاشق خاکشیر با یک لیوان ابجوش به همراه چند قطعه کوچک نبات نیم ساعت قبل از صبحانه وشام .
  2.  جوشانده اسطوخدوس صبح وشب .
  3. مقداری پوست انار را کاملاً خشک کرده اول بکوبید تا نیم پودر شود سپس کاملاً آن را پودر کنید سپس مقداری روغن دنبه را ذوب  کرده و پودر فوق رابه آن اضافه نمایید مقدار آن را طوری تنظیم کنیدکه پس از مخلوط شدن وخنک شدن به شکل خمیر در آید، روغن و خمیر فوق را صبح وشب به محل بواسیر واطراف ان بمالید.

درمانهای تکمیلی سنتی بواسیر یا هموروئید

حجامت ساکرال یا زالو اندازی اطراف محل بواسیر ۱۰ روز تا ۲ هفته بعد از مصرف داروهای یادشده میباشد

تذکرات

  • این بیماران هیچگاه نباید یبوست داشته باشند.
  • از طولانی شدن نشستن درتوالت ،زمین سرد جداً خودداری نمایید.
  • درطب سنتی عمل جراحی جهت بستن وسوزاندن تمام رگهای بواسیر تایید نمیگردد