آیا مواد آرایشی حساسیت زا هستن؟

آیا مواد آرایشی حساسیت زا هستن؟

سلام طراوت هستم و امروز می خوام یک مطلب در مورد خانوم هایی بنویسم که با این عنوان شروع می شه آیا مواد آرایشی حساسیت زا هستن؟

طبق معمول در متن سعی کردم تا جای ممکن از گفتن واژه های غیر خودمونی استفاده نکنم و برای شما عزیزان بهترین مطلب ها رو آماده کنم مجله گل گیس و همکار های من توی بخش تحریریه مجله آرزوی خوشبختی برای شما دوستان می کنند و از همینجا هم به دوستانی که مطالب بنده رو با اسم یا بدون اسم من توی جاهای مختلف نت و مجلات دیگه انتشار می دن و حرفی هم از من نمی برن تشکر که نمی تونم بکنم ولی خسته نباشن حالا چه فرقی می کنه که دوستان بدونن نویسنده مطلب کیه این مهمه که این مطالب به دست خانوم ها برسه و ازش استفاده کنن.

از مواد آرایشی بدانید

به طور معمول مواد آرایشی صورت باید غیر حساسیت زا، ضد آکنه و ضد کومدو(جوش سر سیاه) باشه که محصول را کمتر حساسیت زا کنه. همه خانوم ها هم می دونن که بعضی از محصولات آرایشی برای اونا حساسیت زا می شه حالا با هم به نکته هایی پی می بریم که چرا مواد آرایشی حساسیت زا می شن؟

استفاده از مواد آرایشی و محصولات مراقبتی پوست بخشی از عادات روزانه ی بیشتر خانوم های ایرانی است. در کشورهای غربی افراد بزرگسال به طور متوسط حداقل هفت محصول مراقبتی پوست را هر روز استفاده می‌ کنند که شامل عطرها، مرطوب کننده‌ها، ضد آفتاب‌ها، پاک کننده‌های پوست، محصولات مراقبت مو، دئودورانت‌ها، ضدعرق‌ها، محصولات آرایشی مو، محصولات آرایشی رنگی و محصولات آرایشی ناخن ‌می شه. که تو ایران برای بعضی از خانوم ها این تعداد بیشتر هم می شه.

بیشتر مردم مشکلات کمی از این محصولات را تجربه می‌ کنند، اگر چه مشکلات می تونه با اولین استفاده ی اندک یا بعد از سال‌ها رخ دهد. همچنین خیلی از مردم معمولاً می ‌دونن کدام محصولات باعث بروز مشکل می شن، اما عکس‌العمل‌های کشنده و شدید ممکن است نیازمند تشخیص مهارت‌های یک پزشک متخصص پوست باشه. که بعضا هم این اتفاق ها به ندرت می افته.

این مشکلات رو بشناسیم

واقعیت این است که عکس‌العمل نسبت به محصولات مراقبتی پوست می تونه شامل مشکلات ساده باشه و این بستگی به شرایط پوست یا پاسخ ایمنی فرد داره. که چقدر نسبت به عامل حساسیت زا تحریک بشه و ما هم باید مراقب باشیم که با دیدن اولین علائم فورا دلیل رو پیدا کنیم و بی خیال واکنش های آلرژیک حتی کوچیک هم نباشیم.

آیا مواد آرایشی حساسیت زا هستن؟
آیا مواد آرایشی حساسیت زا هستن؟

التهاب پوستی چیست؟

درماتیت(التهاب پوستی) تماسی آلرژیک، یک مشکل معمول هست که با مواد آرایشی و محصولات مراقبتی پوست دیده می شه. بعضی مردم نسبت به یک ماده ی خاص یا مواد موثره ی یک محصول حساس هستن. آنها هر زمانی که در تماس با این ماده قرار گیرند، واکنش نشان می ‌دهند. اگر چه ممکن است چندین روز طول بکشد تا علائم ظاهر می شه و علائم می تونه شامل قرمزی (تورم)، خارش و تاول‌های حاوی مایع باشه. که بعضا خطر ناک نیست ولی اگر ترشحات داشته باشه باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

تماس تحریکی چیست؟

اما درماتیت تماسی تحریکی هم داریم. پوست سالم یک سد دفاعی عالی برای بیشتر موادی است که در لوازم آرایشی یافت می شن. اگر پوست خیلی خشک یا زخمی باشه، شکاف (محل باز زخم) این سد دفاعی را کمتر موثر می ‌سازد. سوختگی، خارش و قرمزی ممکن است علائم ناشی از تخریب یک محصول باشه. مواد شوینده، صابون‌های حمام، ضد عرق‌ها، مواد آرایشی چشمی، مرطوب کننده‌ها، محلول فر دائمی مو و شامپوها بیشترین تخریب کننده‌های پوستی هستن. حتی آب می تونه برای پوست خشک مخرب باشه. عطرها، نگهدارنده‌ها، ترکیباتی که معمولاً در محصولات مراقبتی پوست و لوازم آرایشی یافت می شن، علل واکنش‌های حساسیتی به مواد آرایشی هستن. عطرها بیشتر از سایر ترکیبات، باعث درماتیت تماسی آلرژیک می شن. بیش از ۵ هزار نوع عطر مختلف در مواد آرایشی محصولات مراقبتی پوست استفاده می شن.عطرهایی با حساسیت‌زایی کمتر، برای کمتر کردن این مشکل ایجاد شده‌اند. که برای افرادی که خیلی حساس هستن نباید اصولا از عطر ها استفاده کنن.

بدون عطر بودن یعنی چی؟

به خاطر داشته باشید که محصولی که با عنوان unscented (بدون عطر) بر چسب شده است، ممکن است واقعاً حاوی عطر باشه که به وسیله ی بقیه مواد معطر شیمیایی از بین رفته باشه. یک محصول باید با عنوان fragrance free(بدون ماده معطر) یا without perfume (بدون عطر) باشه که نشان دهد هیچ ماده ای برای ایجاد بوی خوش به آن اضافه نشده است. بعضی حساسیت‌ها به ماده ی معطر ممکن است، زمانی رخ دهد که پوست در مجاورت نور خورشید قرار گیرد.

مواد نگهدارنده‌ در مواد آرایشی؟

نگهدارنده‌ها در مواد آرایشی دومین دلیل رایج مشکلات پوستی هستن. نگهدارنده‌ها از رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها که باعث عفونت پوستی می شن، جلوگیری می ‌کنند و محصولات را از اکسیژن و تخریب‌های نوری محافظت می‌ نمایند. مواد آرایشی حاوی آب باید دارای بعضی از انواع نگهدارنده‌ها باشه. مصرف کنندگانی که به یک نوع ماده ی نگهدارنده واکنش نشان می ‌دهند، لزوماً به بقیه ی مواد حساسیت ندارند. وجود مواد نگه دارنده خیلی ضروری هست چون بدون وجود این مواد محصولات آرایشی غیر قابل نگهداری می شن.

آیا مواد آرایشی حساسیت زا هستن؟
آیا مواد آرایشی حساسیت زا هستن؟

مراقبت کننده ها کدامند؟

محصولات مراقبت کننده از پوست برای سالم نگه داشتن پوست طراحی شده‌اند و شامل پاک‌کننده‌ها، مرطوب کننده‌ها و ضد آفتاب‌ها هستن. پاک کننده‌ها، روغن و بقایای صابون را از روی پوست پاک می‌ کنند. آنها معمولاً خشک کننده و حاوی آب ، الکل، پروپیلین گلیکول و سالیسیلیک اسید می‌ باشند. اینها ممکن است باعث خارش و سوختگی در افرادی با پوست خشک و حساس شوند. مرطوب کننده‌ها مانع از دست دادن آب می شن و این عمل را به وسیله ی پوشاندن پوست با مواد چرب که باعث نگه داشتن آب می ‌می شه و به وسیله ی جذب آب از لایه ی داخلی پوست به لایه ی خارجی انجام می‌ دهند. پوست خشک باعث ترک و چروک‌های ریز می ‌می شه و سبب کاهش تأثیر این سد دفاعی، خارش و درد می‌ بشه. موادی که از دست رفتن آب را کاهش می ‌دهند یا متوقف می‌ سازند، حاوی پروترولاتوم و روغن‌های معدنی و لانولین می ‌باشند. موادی که سبب جذب آب در پوست می شن شامل گلیسرول، پروپیلن گلیکول، پروتئین‌ها و بعضی ویتامین‌ها می ‌باشند. این ترکیبات ممکن است باعث واکنش حساسیت‌زایی شوند.

آیا ضد آفتاب‌ها هم مواد شیمیایی دارن؟

ضد آفتاب‌ها هم شامل مواد شیمیایی‌اند که نور را جذب یا منعکس یا پراکنده می ‌سازند. مواد شیمیایی جاذب نور هستن که می‌ توانند باعث واکنش‌های حساسیت‌زا شوند. ضد آفتاب‌های فیزیکی حاوی ذرات خیلی ریز اکسید روی و دی‌اکسید تیتانیوم هستن که نور را پراکنده و یا منعکس می‌ کنن. که برای حساس ترین افراد هم این موضوع مهم هست کمتر به این موارد در بین خانوم ها توجه می شه چون بیشتر این دوستان به مارک محصولات و قیمت اونها دقت می کنن و موارد دیگه رو در نظر نمی گیرن موفق و سلامت باشید.