کرم روشن کننده بله یا نه؟

کرم روشن کننده بله یا نه؟

این کرم های روشن کننده رو می تونید بزنید یا نه این هم همیشه مورد سوال خانوم های جوان هست
روشن‌کردن پوست، دل‌مشغولی خیلی‌هاست و متاسفانه کم نیستند افرادی که فریب تبلیغات دروغین را می‌خورند و به انواع روش‌ها از طبیعی تا شیمیایی متوسل می‌شوند تا پوستشان را روشن‌تر کنن، غافل از اینکه رنگ پوست ژنتیکی است و اگر تلاش کنین پوست روشن‌تری داشته باشید، مجبورید برخی عوارض را به جان بخرید.

کرم پودر خوب
بهترین کرم پودر

نکته اول این که رنگ پوست ژنتیکی هست

رنگ پوست ژنتیکی است. در اروپا رنگ پوست افراد معمولا روشن، در خاورمیانه متوسط و در آفریقا تیره است. هر چه آفتاب در منطقه‌ای بیشتر باشه، ملانوسیت‌ها فعالیت بیشتری دارند و در نتیجه رنگ پوست مردم آن ناحیه تیره است. البته این تیرگی بی‌دلیل هم نیست؛ نور آفتاب به پوست صدمه می‌زند و تولید بالای ملانوم، از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کنه.

آیا کرم‌های روشن‌کننده می‌تونن یک یا دو درجه‌ای رنگ پوست رو روشن کنن ؟

نه، تبلیغ این نوع کرم‌ها همراه با عکس هنرپیشه‌ها و تغییر رنگ پوست آنها، فقط برای فروش آنهاست. عکس‌ها فتوشاپ است و یا حتما همراه این کرم‌ها از ترکیبات دیگه ای استفاده شده است. کارخانه‌ها، مخصوصا در کشورهای جهان سوم که می‌دونن داروها بدون نسخه فروش می‌رود و مردم بیشتر به خوددرمانی علاقه دارند، از این روش‌ها سوءاستفاده می‌کنن.

کرم روشن کننده بله یا نه؟
کرم روشن کننده بله یا نه؟

پس کرم‌های روشن‌کننده کجا کاربرد دارند؟

گاهی رنگ‌سازی در قسمت‌هایی از پوست که در معرض نور آفتاب است، مثل پیشانی، گونه و چانه به دلایلی مثل اختلال‌های هورمونی، مصرف قرص‌های ضدبارداری یا برخی آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای اعصاب افزایش می‌یابد. در این شرایط حتی ممکن است پوست در اثر مواجهه کم و کوتاه‌مدت با آفتاب در قسمت‌های برجسته دچار تیرگی موضعی بشه و لک بیاورد. برخی داروها و کرم‌های موضعی افزایش رنگ‌سازی را کاهش می‌دهند و باعث برگشت پوست به رنگ طبیعی می‌شوند.
عوارض کرم های روشن‌کننده چیه؟
محصولات روشن‌کننده پوست که به شکل ژل یا لوسیون به فروش می‌رسند، حاوی ترکیب‌هایی هستن که مکانیسم عملکردی طبیعی پوست را بر هم می‌زنند. با ضعیف و نازک شدن پوست، این سد دفاعی بدن قدرتش را از دست می‌دهد و در برابر نور خورشید، سرما و عفونت‌ها آسیب‌پذیر ‌می شه. در افرادی که از این محصولات استفاده می‌کنن، احتمال ابتلا به آکنه و لک افزایش می‌یابد.
کرم های سفید کننده دارای یک ماده شیمیایی به نام هیدروکینون هستن. این ماده شیمیایی از تولید رنگدانه ملانین در پوست انسان جلوگیری می کنه و در نتیجه، رنگ پوست به سفیدی میزنه. ولی تاثیرات منفی داره. این ماده، پوست را تحریک کرده و قشر خارجی آن را به شدت نازک می کنه. به همین دلیل استفاده بلندمدت از این گونه کرم ها، منجر به ایجاد چین و چروک، التهاب، عفونت، زخم و خارش می شه. در ضمن بیشتر این محصولات جزو انواع کورتون‌ها هستن و اگر سرخود مصرف شوند می‌توانند باعث پرفشاری خون، نارسایی کلیه، دیابت، بی نظمی عادت ماهانه خانم ها و مشکلات مفصلی و استخوانی شوند. اگر استفاده از این نوع محصولات را شروع کرده‌اید، بهتر است هر چه سریع‌تر با متخصص پوست تماس بگیرید و اگر هنوز شروع نکرده‌اید، دنبال تبلیغات دروغین نروید.