ارگانیک بودن به این معنا نیست که محصول کاملا بیخطر است و هر کسی میتواند از آن استفاده کنه. کسی که پوست حساسی داره و مدام درگیر اگزما و دیگه حساسیتهای پوستی می شه، ممکن است نسبت به محصولات ارگانیک هم حساسیت داشته باشه مثلا اگر آلرژیهای غذایی را در نظر بگیریم، شایعترین موادی که موجب عود چنین آلرژیهایی میشوند همان مواد گیاهی مثل توتفرنگی، گوجهفرنگی، خربزه، طالبی، آجیل و… هستن. بنابراین نمیتوان معیار را این قرار داد که هرمحصول گیاهی و ارگانیک حساسیت نمیدهد؛ چرا که مواد صددرصد گیاهی هم میتوانند باعث آلرژی شوند بعد اشخاص با پوستهای حساس نباید به صرف ارگانیک بودن اقدام به خرید کنن.
توصیه پزشکان
در درمان بیماریهای پوستی، پزشکان بیشتر گرایش دارن که از نسخههای ساختنی استفاده و از محصولات کارخانهای پرهیز بشه و کرمها و لوسیونهای ساختنی و به اصطلاح جالینوسی را تجویز می کنن چرا که در داروهای کارخانهای مواد افزایندهای چون نگهدارندهها، آنتیبیوتیکها و مواد قارچکش و… وجود داره که ممکن است برای پوستهای حساس مشکل ایجاد کنه بنابراین با تجویز داروهای ساختنی از مواد نسبتا گیاهی و سالمتر مثل اوسرین میتوان تا حدی به ارگانیک بودن نزدیک شد. باید یادآورشد اگر بخواهیم در تجویز داروها و کرمهای بهداشتی زیاد به ارگانیک بودن متکی باشیم هزینهها سرسامآور خواهد شد و امکان درمان برای بعضیها دور از دسترس می شه.
مرغوبتر؟
به طور حتم لوازم آریشی ارگانیک بر غیرارگانیک ترجیح داده می شه(به شرط آنکه نسبت به ارگانیک بودن مطمئن باشیم)اما همانطور که گفتیم نکته مهم استفاده معقول از لوازم آرایشی است نه ارگانیک بودن یا نبودن. در بین انواع لوازم آرایشی اگر بخواهیم برای بعضی از آنها هزینه بیشتری کنیم و برخی را ارگانیک بگیریم باید لوازم آرایشی را که به مخاط نزدیکتر هستن، مرغوبتر تهیه کنیم مثلا رژلب یا لوازم آرایشی چشم باید بهتر باشند چرا که بهراحتی از طریق مخاط وارد بدن ما میشوند ولی کرمپودر از مخاط دور است و تنها با پوست در تماس است و در نتیجه ضرر کمتری برای سلامت خواهد داشت.

عارضه ؟
یکی از مواردی که درباره استفاده از لوازم آرایشی مطرح است این است که استفاده مداوم از چنین محصولاتی میتواند برخی از بیماریهای پوستی مثل آکنه یا جوشها را تشدید کنه زیرا یکی از مواد ارگانیکی که از پشم گوسفند به وجود میآید اوسرین است که در خیلی از کرمهای آرایشی و بهداشتی وجود داره. در این صورت اگر افراد مستعد جوش از کرمهای ارگانیک حاوی این ماده استفاده کنن به احتمال زیاد آکنههایشان شدیدتر می شه بنابراین تنها انتخاب محصول ارگانیک برای سلامت پوست کافی نیست بلکه باید شرایط پوست هم در نظر گرفته بشه. یادتان باشه صرف ارگانیک بودن به معنای بیضرر بودن نیست بلکه چون در تهیه این محصولات از آفتکشها و مواد شیمیایی استفاده کمتری شده است، ضرر این سموم شیمیایی برای پوست کمتر است، بنابراین تنها میتوان آنها را کمضررتر دانست.
کدام محصول؟
اگر لوازم آرایشی استاندارد را انتخاب کنیم حتی اگر ارگانیک هم نباشند مشکل چندانی ایجاد نمیکنن؛ آنها هم که پوستشان حساس است ممکن است ارگانیکها هم برایشان حساسیتزا باشه، نکته مهم در انتخاب لوازم آرایشی تنها این است که تقلبی نباشه و بتوان با توجه به برند آن از مواد سازندهاش آگاهی حاصل کرد و نسبت به سمی نبودن آنها اطمینان یافت. شرط اصلی برای سلامت پوست این است که میزان استفاده از مواد آرایشی کم باشه، هرقدر استفاده کمتر باشه عوارض هم کمتر خواهد بود. متاسفانه الگوی مصرف لوازم آرایشی در ایران متفاوت از کشورهای اروپایی و دیگر کشورهاست. اگر خانمهای آنجا تنها برای مهمانیها آرایش میکنن و در فعالیتهای روزمره و محل کار مواد آرایشی به کار نمیبرند در ایران خانمها به طور روزانه از مواد آرایشی استفاده میکنن و حتی در محل کار هم بدون آرایش ظاهر نمیشوند و همین استفاده زیاد چه ارگانیک باشه و چه نباشه، مشکلاتی را به همراه خواهد آورد.