طرز تهیه کمپوت های پر طرفدار

طرز تهیه کمپوت های پر طرفدار

کمپوت از دسرهای میوه ای محسوب میشه و در فصل هایی که میوه کم است می توان از انواع و اقسام کمپوت ها استفاده کرد. به طور کلی این میوه بسیار مصرف می شود مخصوصا اشخاصی که دستگاه گوارش آنها به خوبی قادر به هضم کردن میوه های خام نیست و بر اثر خوردن میوه های خام دچار اختلالات روده و معده می گردند٬ می توانند از میوه های کمپوت شده سرو کنند. در تهیه کمپوت باید دقت زیادی کرد زیرا اندازه شکر و و نوع تازه بودن میوه حتما باید در نظر گرفته شود و هنگام درست کردن آن باید سعی کرد تا زیاد جوشیده نشه زیرا میوه ها زود له میشن و فرم میوه ها از بین میره و وارفتگی به خود میگیرند و نکته ی دیگه اینه که اصولا کمپوت ها را نمیشه بدون سر پوش محکم زیاد نگه داشت چون شربت اون زیاد جوشیده و غلیظ نیست و زود فاسد میشه٬ و معمولا بهتره برای نگه داری این کمپوت ها اون ها رو در ظرف هایی که در اون ها واشر داره بریزید تا هوا به داخلش نره و نکته دیگه که توی پخت کمپوت مهمه اینه که در زمان پخت نباید در ظرفی که روی گاز داره می جوشه رو بست چون بخار بیش از حد و حرارت زیاد میوه ها رو زود له میکنه و شربت اون خیلی زود به غلظت میرسه.

طرز تهیه کمپوت

طرز تهیه کمپوت سیب

موادلازم برای تهیه کمپوت سیب

  • سیب ۱.۵ کیلو
  • شکر ۵۰۰ گرم
  • آب حدودا ۸ فنجان

روش تهیه

ابتدا سیب ها را می شوییم و پوست می کنیم و به تکه های مساوی می بریم. هسته های آن را گرفته و در ظرف آب سرد می ریزیم. درون ظرف ۲ قاشق سرکه ریخته و تکه های سیب را پس از پوست کندن داخل ظرف آب و سرکه می ریزیم. در این فاصله شکر و آب را درون ظرفی ریخته و آن را می جوشانیم و سپس از صافی رد می کنیم.

نکته

این کار برای جدا کردن ذرات ریز درون شکر هست که گاهی روی آب شکر در حال جوش جمع می شود.

به دلخواه می توانیم شربت کمپوت را به هر اندازه که دوست داریم بجوشانیم ولی معمولا شربت کمپوت باید رقیق و کم شیرینی باشد.

سپس دوباره بعد از تمیز کردن آب و شکر آن را روی اجاق گاز می گذاریم و پس از چند جوش طوری که میوه کمی پخته باشد از روی اجاق بر می داریم.

طرز تهیه کمپوت زرد آلو

زرد آلو جزو یکی از میوه های تابستانی با خواص بسیاری همچون جبران کم خونی است. به همین خاطر کمپوت زرد آلو هم با خواص کامل این میوه برای کسانی که مشکلات گوارشی هم دارند بسیار مفید است.

مواد لازم برای تهیه کمپوت زرد آلو

  • زرد آلوی سفت و رسیده ۱کیلو
  • شکر ۳۰۰ گرم
  • آب در حدود ۶ فنجان

روش تهیه

برای تهیه این کمپوت باید از زرد آلوی رسیده سفت استفاده کنیم و آن را مثل کمپوت سیب درست می کنیم.  فقط در این کمپوت نباید پوست میوه را بکنید چون میوه بسیار لطیف است و بافت نرمی دارد.

زرد آلو را شسته و از خط وسط میوه را به دو نصف تقسیم کرده و هسته آن را می گیریم. سپس شکر را در آب ریخته داخل ظرف روی اجاق قرار می دهیم٬ پس از چند جوش از روی اجاق گاز بر می داریم. حالا شربت را از صافی رد می کنیم و دوباره روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در این مرحله زرد آلو ها رو به شربت اضافه می کنیم و روی اجاق گاز می گذاریم. دقت کنید در این مرحله اصلا لازم به گذاشتن درب قابلمه نیست. حالا صبر کنید تا زرد آلو ها کم کم بجوشد ولی حواستان باشد میوه ها له نشود و فرم خود را از دست ندهد. بعد از حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زیر گاز را خاموش کنید و منتظر شوید تا کمپوت سرد شود.

نکته

زرد آلو چون شیرین است احتیاجی به شکر اضافی ندارد. و حتی می توان شکر آن را از مقدار دستور کمتر ریخت.

طرز تهیه کمپوت ریواس

ریواس یکی از ریشه های کوهستانی و خود رویی است که حدودا در فصل بهار رشد کامل پیدا میکنه و آماده چیدن میشه. از اون جا که این ریشه بسیار خواص داره٬ از کمپوت اون میشه تو فصل هایی که این میوه و یا ریشه وجود نداره استفاده کرد.

مواد لازم برای تهیه کمپوت ریواس

  • ریواس۱کیلو
  • شکر ۲کیلو
  • آب در حدود ۱لیتر

روش تهیه

ابتدا ریواس ها را پاک کرده ریشه و برگ های زاید آن را می گیریم و ریواس ها را به طول ۲ سانت یا همان ۲ بند انگشت خودمون خودمان خرد می نماییم و سپس آن ها را شسته و در ظرفی کنار می گذاریم و به سراغ درست کردن شربت آن و شکر را با آب مخلوط کرده و آن را روی اجاق گاز قرار می دهیم پس از چند تا جوش دادن از روی اجاق بر می داریم و از صافی رد می کنیم و دوباره روی اجاق گاز می گذاریم و حالا تیکه های ریواس را داخل شربت می ریزیم و می گذاریم چند تا جوش بزنه بعد از روی گاز بر می داریم و بعد از خنک شدن در ظرف شیشه ای می ریزیم و در آن را محکم می بندیم.

ریواس از نباتات بسیار مفید و سودمنده که سرشار از ویتامین C و دشمن شماره یک صفرا و یرقانه و این گفته را علم پزشکی امروز ثابت کرده.

این گیاه که بیشتر در کوهستان در میاد به عنوان یه گیاه خود روی طب سنتی از قدیم مورد توجه بوده که امروزه این گیاه به صورت صنعتی کاشته می شود و کمتر از گیاهان خودرو کوهستانی در بازار یافت می شود. البته باید بگویم که ریواس هایی که در لابه لای صخره ها می روید طعم ترش تری نسبت به نوع پرورشی آن دارد و مسلما این طعم دلپذیر ریواس خودرو به دلیل دارا بودن ویتامین ث بیشتر نسبت به نوع پرورشی آن است.

در طب سنتی گذشته کسانی که به بیماری زردی ( یرقان ) مبتلا می شدند به دستور طبیب از این گیاه استفاده می کردند.

ریواس کاهنده چربی خون و از بین برنده چربی انباشته بدن است به شرطی که به صورت خام از آن استفاده شود. کسانی که از معده ضعیفی برخوردارند و دستگاه گوارششون برای هضم غذاهای خام دچار مشکل هست از مصرف خام این سبزی خودداری کنند و ریواس را به صورت پخته و یا کمپوت آن استفاده کنند.

طرز تهیه کمپوت هلو

یکی دیگر از میوه های خوشمزه تابستانی که البته سرشار از ویتامین نیز هست هلو است. این میوه خوشمزه برخلاف خوشایند بودن به مزاج خیلی ها برای برخی ها قابل هضم نیست و از طرفی اگر در وسط چله زمستان هوس این میوه را بکنید آن را پیدا نمی کنید. به همین خاطر امروز دستور تهیه کمپوت هلو رو براتون در نظر گرفتم.

مواد لازم برای تهیه کمپوت هلو

هلو تازه و سفت ۱ کیلو
شکر ۳۰۰ گرم
آب حدود ۶ فنجان

روش تهیه

ابتدا هلو را شسته و پوست روی آن را می گیریم و در مرحله بعد هسته آن را گرفته و شکر را در ظرفی ریخته و با آب کافی روی اجاق قرار می دهیم و بعد از چند تا جوششیدن از روی اجاق گاز برداشته و آن را از صافی رد می کنیم و سپس دوباره روی اجاق گاز قرار می دهیم، این بار میوه های هلو را به آن اضافه کرده و می گذاریم چند تا جوش بزند. سپس زیر اجاق را خاموش کرده و پس از سرد شدن درون ظرفی ریخته و درب آن را محکم ببندید.

نکته

ظرف درست کردن کمپوت هلو باید بزرگ و گود باشد تا قیافه میوه ها به هم نخورد تا میوه ها به راحتی درون شربت شناور باشن.

همیشه برای تهیه کمپوت هلو سعی کنید میوه های درشت را بخرید تا هسته های آن ها به راحتی از میوه هلو جدا شود.

طرز تهیه کمپوت شلیل

مواد لازم برای تهیه کمپوت شلیل

  • شلیل تازه و سفت ۱٫۵ کیلو
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • آب حدود ۶ فنجان

روش تهیه

کمپوت شلیل را مثل کمپوت هلو و زرد آلو درست می کنیم. به این گونه که اول باید شلیل را شسته هسته و پوست روی آن را جدا می کنیم در مرحله بعد شکر را با آب مخلوط کرده و روی اجاق گاز می گذاریم و بعد از چند تا جوش آن را از صافی عبور می دهیم و دوباره روی اجاق گاز می گذاریم و در این مرحله شلیل پوست گرفته را به شربت صاف شده اضافه می کنیم و بعد از چند تا جوش زیر آن را خاموش می کنیم و بعد از سرد شدن آن را درون ظرفی که در آن محکم است و هوا نمی گیرد می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم.

طرز تهیه کمپوت آلو خشکه

یه خانم خوش سلیقه و کد بانو می تونه تو فصل زمستون که تنوع میوه ها کمه می تونه باز هم کمپوت درست کنه و میوه های تازه به خانوادش بده که این کمپوت ها دست کمی از نظر ارزش غذایی با میوه های تازه ندارند، البته باید این نکته رو بگم که به دقت و روش تهیه هم خیلی بستگی داره. گاهی اوقات مثل اضافه کردن شکر بیشتر و یا جوشیدن کمپوت بیش از اندازه نه تنها ارزش غذایی کمپوت رو بالا نمی بریم بلکه به شدت اون رو خطرناک می کنیم.

مواد لازم

  • آلو خشکه ۵۰۰ گرم
  • شکر ۲۰۰ گرم ( در صورت دلخواه بیشتر بریزید)
  • آب ۵ فنجان

روش تهیه

آلو خشکه را یکی دو بار می شوییم البته اگر فکر می کنید آلو ها آفتاب خشک هستند و به صورت سنتی خشک شده اند بهتره اون ها رو از قبل خیس کنید تا اگر خاک یا سنگ ریزه درون آنها هست خارج شود.

سپس آن ها را از آبکش رد می کنیم و منتظر می مونیم تا آب آنها خارج بشه سپس شکر و آب را در ظرفی ریخته و بعد از جوش آمدن از صافی رد می کنیم و دوباره روی اجاق گاز قرار می دهیم. این بار آلو ها را در حالتی که هسته ها را ازشون جدا کردیم به آب شربت اضافه می کنیم. می گذاریم چند تا جوش بزنه و زیر آن را خاموش می کنیم. و بعد از خنک شدن در ظرف در بسته ای می ریزیم.


منتشر شده

در

,

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید