دردی به نام سیاتیک

دردی به نام سیاتیک

یکی از شایعترین دردهایی که هر کدام از ما حداقل یک بار با آن دست و پنجه نرم کرده ایم نوعی کمردرد و یا درد های تیر کشنده در پا است. این موضوع که اصلا نیاز به اتفاق خاص و پیجچیده ای ندارد بی صدا و آرام آرام ظاهر می شود. تنها آمادگی شما برای جلوگیری از عوارض نا خواسته گوش به زنگ بودن علائم و نشانه های بیماری است. اگر ناگهان دچار کمردردی شده اید که همراه با آن درد به باسن و پشت ران و ساق شما هم انتشار پیدا می کند به احتمال زیاد دچار وضعیتی شده اید که به آن سیاتیک Sciatica می گویند که شامل درد های تیر کشنده ای است که از پشت باسن شروع شده و به پشت ران و ساق و گاهی کف پا تیر می کشد.

درد سیاتیک

سیاتیک به کمر دردی می گویند که توسط عصب سیاتیک ایجاد شده باشد. در منطقه ‌ای در بخش تحتانی کمر رشته‌ های عصبی انتهای نخاعی کنار هم قرار گرفته و عصب سیاتیک را تشکیل می ‌دهند. در نتیجه آسیب یا فشار بر روی این عصب در پایین کمردردی حس می شود که تا باسن، ران و پاها گسترش می یابد. تا ۹۰٪ از افراد بدون جراحی بهبود می یابند.

دردی به نام سیاتیک
دردی به نام سیاتیک

علایم سیاتیک

شایع ترین علامت این بیماری، درد در ناحیه پایین کمر است که از طریق ران و باسن و یکی از پاها گسترش می یابد. درد معمولا فقط یک پا را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است موقع نشستن، سرفه کردن یا عطسه بدتر شود. همچنین ممکن است پا بی حس، ضعیف یا سوزش داشته باشد. علایم سیاتیک معمولا ناگهانی ظاهر شده و روزها یا هفته ها ادامه می یابد.

درد سیاتیک یا سایر دردهای کمر؟

۸۵٪ از ایرانی ها تجربه برخی ازانواع کمر درد را در دوران زندگی خود داشته اند. اما این همیشه شامل عصب سیاتیک نمیشود. در بسیاری از موارد، درد کمر در نتیجه کشیدگی یا فشار بیش از حد بر عضلات در قسمت پایین بدن است. آنچه که بیش از همه این درد را از سایر دردها متمایز می کند، انتشار درد تا پایین پا و به درون انگشتان است. احساسی مثل گرفتگی ضدید عضلات پا که چند روز طول بکشد.

دردی به نام سیاتیک
دردی به نام سیاتیک

چه کسی مستعد سیاتیک است؟

اکثر افرادی که این بیماری دردناک را میگیرند بین سنین ۳۰ تا ۵۰ هستند. زنان ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به این مشکل در دوران بارداری باشند؛ بدلیل فشاری که بر عصب سیاتیک از طرف رحم در حال رشد وارد می شود. علل دیگر عبارتند از: فتق دیسک و آرتریت دژنراتیو ستون فقرات

در مطالب بعدی ما با عوامل اصلی به وجود آورنده این بیماری و تشخیص آن آشنا شوید


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید