learn-more-breast-prosthesis1

از پروتز سینه بیشتر بدانیم

بد نیست قبل از انجام پروتز خوب به همه ی جوانب آن فکر کنید و در این زمینه به تحقیق بپردازید. هر چند که در انجام  عمل پروتز حرف نهایی و نظر نهایی را پزشک متخصص میزند اما شاید دانستن بعضی از موارد به انجام یا رد آن در مراحل اولیه تصمیم گیری کمک شایانی بکند. برخی از زنان بر این باورند که سینه‌ های شان بسیار کوچک است و یا اندازه و شکلش ناموزون و نامتوازن است و یا در برخی از زنان سینه‌ های شان کاملا رشد نکرده است یا بعد از حاملگی یا تغییر وزن یا پیر شدن به میزان قابل توجهی اندازه و شکلش را از دست داده و تغییر کرده‌اند. اما بد نیست بدانید گذاشتن پروتز سینه هم مانند بسیاری از اعمال جراحی زیبایی دیگر، امروزه به مُد تبدیل شده است.

چه عواملی سبب کوچک شدن سینه ها می شود؟

  • از مهمترین دلایلی که باعث کوچکی پستان می ‌شود می‌ توان به عامل ژنتیک که مهم ‌ترین دلیل می ‌باشد اشاره کرد.
  • کم ‌کاری تیروئید و هیپوفیز و کم ‌کاری هورمون ‌های تخمدان نیز از عوامل تاثیر گذار است.
  •  لاغری مفرط از عوامل دیگری است که باعث کوچک ‌شدن سینه‌ ها می‌ شود.
  • رژیم ‌های لاغری شدید و سوء تغذیه نیز باعث کوچکی سینه می ‌شود.

پروتز سینه به چه معناست؟

بزرگ کردن سینه یکی از شایع‌ ترین عمل‌های جراحی زیبایی مورد درخواست بانوان در سدتاسر جهان است. این فرآیند شامل عمل جراحی است که پروتزهای مصنوعی را برای افزایش اندازه و بهبود شکل سینه ‌ها مورد استفاده قرار می ‌دهند.

با مشاوره قبل از عمل آشنا تر شوید.

لازم است که قبل از عمل، فرد با پزشک جراح پلاستیک درباره نوع عمل جراحی مشورت کند و بدین طریق می ‌تواند از نمای ظاهری و نتیجه مورد نظر بعد از عمل آگاه شود. فردی که می‌ خواهد عمل زیبایی انجام دهد باید اطلاعات مناسبی از نوع، اندازه، محل قرارگیری و برش ایجاد شده و همچنین جهت جاگذاری پروتز سینه و فواید و مضراتی که هر نوع از پروتزها دارند آگاه شود. این مشاوره از لحاظ روانی بسیار موثر می باشد.

آیا پروتز سینه سرطان زا است؟

یکی از اشکالات پروتزهای سینه به خصوص پروتز سیلیکون و آب نمک این است که هر دوی آن ها حاجب هستند و اشعه و پرتوها را از خود عبور نمی ‌دهند و مانع دیدن بافت اصلی سینه در درجات مختلف ماموگرافی می ‌شوند که همین امر باعث به تاخیر افتادن در تشخیص سرطان سینه می ‌شود. اگرچه تکنیک ‌های ماموگرافی در این چند سال اخیر پیشرفت کرده ‌اند و رادیوگراف می ‌تواند تا جایی که ممکن است قسمت‌ هایی از سینه اصلی که زیر پروتز سینه پنهان است را ببیند.

شخصی که پروتز سینه دارد باید مانند زنان دیگر برنامه ماموگرافی منظم را داشته باشد و به رادیوگراف اطلاع دهد که دارای پروتز سینه است تا نماهای خاص که برای رادیولوژی مناسب است را بگیرد. همچنین خانمی که پروتز سینه دارد می ‌تواند به راحتی با معاینات فیزیکی منظم که توسط پزشک صورت می ‌گیرد از وجود یا عدم وجود سرطان سینه اطلاع پیدا کند. پس در واقع می توان به این نتیجه رسید که پروتز به تنهایی سبب بروز سرطان سینه نمی شود، بلکه به دلیل ویژگی کیفی خود سبب می شود تا تشخیص اولیه سرطان ممکن نباشد و پروسه ی درمان را به شدت به تاخیر بیاندازد.

طول عمر پروتز ها چقدر است؟

از نظر کلینیکی تشخیص آن، مشکل است و به ندرت خود فرد می ‌تواند تشخیص دهد، در این وضعیت سینه ‌اش کمی صاف می ‌شود و یا شکل آن تغییر پیدا می ‌کند. به این حالت متلاشی شدن یا تراوش یا پارگی پروتز سینه می‌ گویند.
با این که به طور معمول و میانگین عمر پروتزها ۲۰ سال است ولی به تمام خانم ‌ها توصیه می ‌شود که ۱۰ تا ۱۵ سال پس از عمل جراحی به طور مرتب مورد معاینه و سونوگرافی قرار گیرند تا از حالت و موقعیت و سالم بودن پروتز سینه خود اطلاع کافی داشته باشند.

learn-more-breast-prosthesis1
learn-more-breast-prosthesis1

چه سایز پروتزی مناسب است؟

مهم ‌ترین اصل در انتخاب پروتز این است که به شما ظاهری موزون ‌تر و مناسب‌ تر بدهد نه فقط مد و زیبایی، که این کار باید توسط پزشک صورت گیرد. پزشک در هنگام مشاوره، سینه و قفسه سینه ی شما را اندازه می ‌گیرد تا اندازه مناسب شما را به دست آورد و با این اندازه ‌گیری‌ ها ظاهر شما را با بهترین اندازه سینه تصور می‌ کند و در نظر می‌ گیرد.

عامل محدود کننده در انتخاب اندازه سینه، فضای در دسترس در زیر سینه است. همان طور که حجم هر نوع پروتز افزایش می‌ یابد به پهنای آن هم اضافه می ‌شود. بنابراین اگر شما پروتزی را انتخاب کنید که بیش از اندازه بزرگ باشد، لبه‌ ها و کناره ‌های آن ممکن است از اطراف بافت سینه اصلی بیرون بزند و حتی تا گودی زیر بغل نیز برسد که این حالت برای اغلب افراد نامطلوب است. همچنین امکان چروک، چین‌ خوردگی و دیگر مشکلات نیز افزایش می ‌یابد. پس بهتر است در انتخاب آن به نظر پزشک خود احترام گذاشته و با اطمینان و آرامش قدم در این راه بگذارید.

نحوه ی برش سینه و جایگذاری آن چگونه است؟

به طور کلی سه نوع برش جراحی برای جاگذاری پروتز سینه وجود دارد.

  1. معمول ‌ترین و رایج ‌ترین برش، برش زیرسینه ‌ای است که در زیر سینه در قسمت خط یا چین سینه ایجاد می ‌شود و طول برش حدود ۴ سانتی‌ متر است. از آن جایی که چین طبیعی خود سینه به خوبی جای زخم را پنهان می‌ کند و همچنین دسترسی مستقیمی به فضایی که پروتز قرار خواهد گرفت، ایجاد می ‌کند و موقعیت و مکان قرار گرفتن پروتز دقیقا کنترل می‌ شود؛ این بُرش، بهترین و بیشترین استفاده را در جراحی دارد.
  2. روش دیگر، برش پوست تیره ‌تر اطراف لبه و کناره نوک سینه است که در اطراف و دور لبه آن ایجاد می ‌شود.
  3. برش‌ خطوط چین زیر بغل روش سومی است که کمتر مورد استفاده قرار می ‌گیرد زیرا پیدا کردن مکان مناسب برای پروتز سینه در بعضی بیماران سخت ‌تر است و ممکن است در آینده مشکلی به وجود آید.

نکته:

  • جاگذاری پروتز با استفاده از برش‌ های جراحی در سایر نقاط مثل دور ناف نیز انجام شده است.
  •  جاگذاری پروتز از طریق جراحی لاپاروسکوپی نیز در موارد بسیار کمی در سراسر دنیا مطرح شده است.

در شماره های بعدی مجله گل گیس منتظر مراقبت های بعد از عمل،شرایط بارداری و محدودیت سنی در انجام این عمل باشید.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید