خرما منبع سلامتی برای روزه دار

خرما منبع سلامتی برای روزه دار

مصرف خرما در ماه مبارک رمضان به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا بسیار توصیه شده است چرا که این میوه قادر است  قند خون و کمبود ویتامین و آهن کاهش یافته در دوران روزه‌داری را جبران کند و با دارا بودن فیبر زیاد، و اثر مستقیم بر سیستم گوارشی که به دلیل روزه‌داری بی‌تحرک شده است را به تحرک وا‌داشته و ملین است. در ادامه به برخی خواص و توصیه ها در مورد مصرف خرما در زمان افطار می پردازیم.

توصیه های کارشناسان برای افطار کردن با خرما

کارشناسان تغذیه معتقدند که بهتر است روزه داران از خرما یا کشمش برای آغاز افطار استفاده کنند؛ زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شوند و از پُر خوری به هنگام افطار ممانعت می کنند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است، لذا توصیه می شود که در وعده افطار حتی المقدور ۵-۳ عدد خرما مصرف شود؛ اما از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.

مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می‌شود، در طول روزه‌داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تأمین و بدن یکباره دچار افت قند نشود.

در ساعات پایانی روزه، قند خون کاهش پیدا می کند و بر مغز تأثیر می گذارد و سبب می شود فرد احساس کسالت و ضعف کند و از قدرت تمرکز شخص روزه دار کاسته می شود.

خرما منبع سلامتی برای روزه دار
خرما منبع سلامتی برای روزه دار

این میوه می تواند انتخاب خوبی به جای قندهای صنعتی باشد و به دلیل اینکه قند خود را آهسته و به مرور در بدن آزاد و مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن را تأمین می کند.

کارشناسان طب سنتی معتقدند مقادیری از مواد قندی و معدنی مورد نیاز بدن فوراً از دیواره معده جذب شده و به داخل کبد می‌رود و کبد را از خمودگی و ضعف در می‌آورد و در اثر آن خون به جریان می‌افتد و آماده پذیرایی از غذای افطار می‌شود و آنان که تا حدودی مزاج خشک دارند از همان ابتدای افطار آب گرم و خرما را انتخاب کنند که این کار به خصوص در فصل‌های سرد زنده کننده معده و کبد است.

خواص خرما

خرما به علت داشتن فسفر و کلسیم تقویت کنندۀ استخوان و دندان است و قدرت بینایی را به علت داشتن ویتامین آ افزایش می دهد و مانع ابتلای فرد به بیماری شب کوری می شود. عصب های شنوایی را تقویت می کند و آرامش بخش اعصاب نیز می باشد٬ و درمان بیماری های کبد و یرقان محسوب می شود و مانع تََرک خوردن لبها ٬ خشکی پوست و شکسته شدن ناخن می شود. برای درمان بیماری های معده و روده خورده می شود و به علت داشتن فیبر باعث بهبود کار رودها می شود و به علت داشتن املاحی همچون کلسیم مانع ابتلای فرد به ترشی معده می شود.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید