درمان کچلی

کچلی هم چاره دارد…

یکی از نامناسب ترین و یا بتوان گفت ناگوار ترین اتفاقات در طول زندگی هر فرد می تواند ریزش موی شدید و یا کچلی باشد، که این موضوع لطمه بزرگی به روحیه افراد وارد می کند. کچلی یا ریزش موی شدید مشکلی است که متخصصان زیبایی و همچنین پوست را به خود مشغول کرده است. با کمال تعجب می توان گفت که سرطان شناسان موفق شده اند با استفاده از سیستم ایمنی، راهی برای رشد مو پیدا کنند.

محققان دریافته اند که سلول های ماکروفاژ که مسئولیت اصلی آنها مبارزه با عفونت و ترمیم زخمها است، در فعال سازی سلول های بنیادی فولیکولهای مو در پوستهای غیر ملتهب نیز نقش دارند.

ماکروفاژها سلولهای بنیادی احیاء کننده پوست را احاطه کرده و آنها را فعال می کنند که در نهایت به رشد مو می انجامد. بنابر نظر دانشمندان این یافته می تواند در توسعه تکنولوژی‌های جدید مرتبط با بازسازی، فرایند پیری و سرطان کاربرد داشته باشد.

محققان درباره فرآیند کچلی چه می گویند؟

چرخه زندگی فولیکولهای مو شامل سه مرحله رشد، پوسیدگی و استراحت است. در تحقیقات پیشین سیگنالی شناسایی شد که مرحله جدیدی از رشد مو را از طریق فعال سازی سلولهای بنیادی فولیکولهای درحال استراحت سبب می شود.

این در حالی است که، تاکنون محققان پی نبرده بودند که سلول های مختلف چگونه برای بهبود رشد مو با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

درمان کچلی
درمان کچلی

باز سازی ناحیه کچلی چگونه امکان پذیر است؟

هنگامی که ماکروفاژها، بر اثر مرگ سلولی از بین می روند، یک نوع مولکول علامت دهنده به نام Wnts آزاد می شود. دانشمندان دریافتند تزریق نوعی مهارکننده Wnts به ماکروفاژها رشد مو را کند می کند. این یافته نشان می دهد که Wnts در فعالسازی سلولهای بنیادی فولیکولهای مو نقش دارند.

اگر چه این تحقیق بر روی موشها انجام شده است، اما محققان بر این باوراند که این تکنیک در انسان نیز کاربردی بوده و می تواند در شکل گیری روند جدیدی برای رشد مو و همچنین درمان آلوپسی آره آتا یا کچلی موضعی (alopecia areata) مورد استفاده قرار گیرد.

این تحقیق در موسسه تحقیقات سرطان در کشور اسپانیا صورت گرفته است.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید