عوارض و مشکلات یائسگی

فصل بد یائسگی

یائسگی مرحله ای دوران زندگی هر زن است. پس چه بخواهیم چه نخواهیم، هر کدام از ما یک روز به این دوران و این فصل قدم خواهیم گذاشت، بنابراین با توجه به این که نرسیدن به این دوران غیر قابل اجتناب است، تنها می توان با رعایت و انجام نکاتی رسیدن به این دوران را به تعویق انداخت.

آنچه که اتفاق می افتد:

هر زن از بدو تولد خود همه تخمک هایی که قرار است در طول زندگی آزاد کنند را در بدن دارند و بر خلاف مردان که دائما توانایی تولید اسپرم را دارند، هرگز قدرت تولید تخمک جدید را نخواهند داشت و منابع تخمک آنها از زمان تولد تا دوران یائسگی ثابت خواهد بود. این تخمک ها که در هر فرد سالم از دوران بلوغ و با شروع سیکل عادت ماهیانه باید هر ماه یک یا چندین تای آنها بنا بر مکانیزم و فیزیولوژی بدن هر فرد آزاد شود و منتظر لقاح بماند و در صورت عدم لقاح کم کم خاصیت خود را از دست داده و از طریق ریزش دیواره رحم و نازک شدن آن همراه با خون دفع شود. در طی دوران پیش از یائسگی هورمون هایی که باعث قاعدگی می شوند در زنان رو به کاهش می رود. مرحله قبل از یائسگی ممکن است برای ۴ تا ۵ سال و یا بیشتر به طول انجامد. باید توجه داشته باشید که در طی این دوره نیز با احتمال بسیار ضعیفی ممکن است بتوانید باردار شوید. این مرحله زمانی است که شما علایم و نشانه های یائسگی را تجربه می نمایید،اگر چه شاید هنوز هم  قاعدگی ها را داشته باشید. اما افزایش و کاهش سطوح هورمون های بدن تان غیر یکنواخت و نامنظم است و لذا ممکن است علائمی نظیر گر گرفتگی را داشته باشید.

یائسگی چیست

وقتی که ۱۲ ماه از آخرین قاعدگی شما گذشت و دیگر عادت ماهیانه برای شما رخ نداد، شما یائسه محسوب می گردید. تخمدان های شما استروژن بسیار کمتری تولید می کند و دیگر پروژسترون تولید نمی کنند و تخمک نیز، آزاد نمی نماید. برای بیشتر زنان ورود به دوران یائسگی تدریجاً انجام می گیرد. اما در ۱۰ درصد زنان این عمل آنی و ناگهانی است.

عوارض یائسگی

کاهش استروژن روی وضعیت رحم، سینه ها، استخوان ها، کبد، مغز و روده ها تاثیر می گذارد. ۷۵ درصد از زنان در این دوره دچار گر گرفتگی شده و برای ۱۰ درصد زنان این اتفاقات حتی ممکن است بیش از ۵ سال طول می کشد. علاوه بر گر گرفتگی علائم دیگری نیز برای یائسگی وجود دارد، که شامل:

  • درد مفصل ها
  • سختی در تمرکز کردن
  • عرق کردن بیش از حد
  • خشکی مهبل
  • تغییرات خلق و خو
  • بی خوابی یا کم خوابی
  • احساس تعرق در شب
  • تکرر ادرار
  • و گاها در ۵۰ درصد خانم ها، کاهش میل جنسی
چگونه با یائسگی و عوارض آن کنار بیاییم
چگونه با یائسگی و عوارض آن کنار بیاییم

چگونه با یائسگی و عوارض آن کنار بیاییم

بدنتان را روی فرم نگاه دارید.

تغییرات هورمونی در این دوران می تواند ۳ تا ۴ کیلو افزایش وزن را برای شما توجیه نماید ولی بیشتر افزایش وزن در این دوران، مربوط به عدم تحرک و تغییر شیوه های زندگی متناسب با این سنین می باشد.

در مورد دوران یائسگی مطالعه کنید.

با مطالعه و دانستن راهکارهای مقابله با عوارض دوران یائسگی اول به خودتان و سپس به شریک زندگیتان کمک کنید تا با قدم گذاشتن در این دوران زندگی شما دچار چالش نشود.

تفریحاتتان را بیشتر کنید.

برنامه ها ی ورزشی و تفریحی بیشتری برای خودتان بگذاری. به جای نشستن و قرار گرفتن در دام این دوره بشتر خود را سرگرم کنید، ورزش بهترین راه برای پایین آوردن خطر ابتلا به سرطان، بالا بردن میل جنسی و سرزندگی است.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید